Περιβάλλον - Νερό

Πισίνες-Spa

 

Στις εγκαταστάσεις κολυμβητηρίων αλλά και στις πισίνες , στα υδροθεραπευτήρια, spa και μονάδες υδρομασάζ και στα πάρκα ψυχαγωγίας νερού, η επεξεργασία του νερού έχει σημαίνοντα ρόλο.

Στα πλάισια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν οι αντλίες δοσομέτρησης χημικών, οι φυσητήρες αντίστροφης πλύσης φίλτρων αλλά και για υδρομασάζ, τα φίλτρα νερού και τα συστήματα απολύμανσης νερού και οζόνωσης με την φυσική και απαλλαγμένη από χημικά ακτινοβολία UV

 Αντλίες Δοσομετρικές

Για δοσομέτρηση χημικών

Φυσητήρες

Για την αντίστροφη πλύση μεγαλων φίλτρων άμμου σε κολυμβητήρια χρησιμοποιούνται συχνά λοβοειδείς φυσητήρες, ενώ σε μικρότερα φίλτρα χρησιμξοποιούνται και οι φυσητήρες πλευρικών καναλιών.

Οι φυσητήρες πλευρικών καναλιών σε μικρότερες παροχές και πιέσεις χρησιμοποιούνται ευρέως σε εφαρμογές υδρομασσάζ, ενώ σε πολύ μικρές εφαρμογές ιδανικοί είναι οι τελείως αθόρυβοι μονοφασικοί συμπιεστές μεμβράνης.

Φίλτρα

Φίλτρα τύπου σίτας, σάκκου ή με φυσίγγια αναλαμβάνουν την προεπεξεργασία του νερού, τον τελικό και απόλυτο καθαρισμό από στερεά, ακόμη και την διόρθωση οσμών με ενεργό άνθρακα.

Συστήματα Απολύμανσης UV & Οζονιστήρες

Σε αντίθεση με τα χημικά, για τη χρήση των οποίων διατυπώνονται συχνά επιφυλάξεις ως προς τις άμεσες και μακρόχρονες επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό, η απολύμανση UV είναι μιά φυσική μέθοδος χωρίς χρήση χημικών, απόλυτα ασφαλής για τον άνθρωπο, εξαιρετικά αποτελεσματική στην αδρανοποίηση όλων των παθογόνων μικροοργανισμών και χωρίς άλλες επιπτώσεις στη σύσταση, τη γεύση και την οσμή του νερού.

Με τη βοήθεια της ακτινοβολίας UV, μέσα από ειδικούς οζονιστήρες, εισάγονται μόρια όζοντος στο νερό των spa και των κολυμβητικών δεξαμενών. Οι οξειδωτικές ικανότητες του όζοντος συμβάλουν στην καταστροφή των βακτηρίων, στη συσσωμάτωση και ευκολώτερη φίλτρανση αιωρούμενων στερεών, αλλά και στην απομάκρυνση ανεπιθύμητων χημικών παραγώγων , όπως οι χλωραμίνες. Η συμβολή του όζοντος είναι τέλος εξίσου καθοριστική στο αίσθημα ευεξίας και υγιεινής, τόσο απαραίτητο σε εγκαταστάσεις αυτού του είδους.

λιγότερα ...